Waarom is een logo belangrijk? Die vraag wordt ons vaak gesteld, vooral omdat mensen opzien tegen de kosten van het laten ontwerpen van een logo. Levert een logo geld op? Absoluut. Waarom een professioneel logo jou veel  meer geld oplevert dan het ontwerpen ervan kost –  dat leggen we je in dit artikel uit.

 

 Meteen meer informatie opvragen? Klik hier! 

 

Waarom heb je als bedrijf vanaf het begin een goed logo nodig?

Herkenning en een goede indruk maken

Omdat je als bedrijf vanaf het begin af aan herkend wilt worden door potentiële klanten. Daarbij wil je natuurlijk ook vanaf het eerste moment een goede indruk achter laten. Een goed logo laat zien dat je er bent als bedrijf en dat jij een oplossing kunt bieden voor hun vraag. Een sterk logo en bijpassende huisstijl (gebruikt bij je schriftelijke en digitale communicatie en op reclame uitingen) zorgen ervoor dat je jouw herkenbaarheid behoorlijk vergroot. Zo’n stijlvolle eenheid ziet er ook professioneel en zakelijk uit.

Identiteit

Een goed logo laat zien wie jij bent, wat je doet en waar je voor staat. Dat doen we door gebruik te maken van kleur, lettertype en/of grafische elementen. Er zijn tekstlogo’s die enorm sterk zijn zonder grafische elementen, puur door het lettertype(s). Er zijn ook beeldlogo’s die iedereen onmiddellijk herkent en die geen tekst nodig hebben. Iedereen kent wel de “Swoosh” van Nike, bijvoorbeeld. Ook zonder het woord Nike weet je dat het om Nike gaat als je die swoosh ziet. Meestal echter bestaat een logo uit tekst en beeld in de bedrijfskleuren.   

Een logo kan ervoor zorgen dat mensen zich verbonden gaan voelen met jouw bedrijf. Dat zijn jouw toekomstige klanten, daar verdien je straks je geld aan. Een goed logo kan echt helpen om ze over de streep te trekken en ook echt bij jou hun bestelling te doen. En dat wil je toch, nietwaar? Denk voor je een logo laat ontwerpen dus goed na over wat jouw kernwaardes zijn, wie je doelgroep vormt, wat je wilt uitstralen en wat je wilt bereiken met je bedrijf. Daar kan FieDesign mee werken om dat mooie, unieke logo voor jou te ontwerpen.

Waaraan voldoet een goed logo?

Je maakt slechts één keer een eerste indruk bij je klanten en je weet hoe belangrijk die is! Het logo is vaak een van de eerste dingen die potentiële klanten van je bedrijf zien. Daarom is een professioneel logo van belang. Een goed logo wekt een positieve associatie op met jouw bedrijf. Het geeft je bedrijf een gezicht.

Het maken van een passend logo is nog niet zo makkelijk. FieDesign zorgt er bij het ontwerpen van jouw logo voor dat het aan de volgende criteria voldoet:

Tijdloos

Een goed logo laat je slechts één keer ontwerpen en gaat decennia lang mee. Denk aan Apple of Coca-Cola. Ook voor de herkenbaarheid van je bedrijf is een logo dat langer meegaat voordelig. Mensen hebben dan al een band met het logo en jouw bedrijf opgebouwd. Laat je na een tijdje een nieuw logo ontwerpen, dan gaat die band mogelijk verloren.

Een logo laten restylen is verstandiger, als op den duur (vaak pas na tientallen jaren) de tand des tijds toch een beetje aan een logo heeft geknabbeld. Of als je toen je met je bedrijf startte, je logo niet door een professionele ontwerper hebt laten maken en daar nu spijt van hebt. Door het restylen/moderniseren/professionaliseren van je verouderde logo behoud je toch de herkenning voor een groot deel.

Origineel

Een goed logo staat op zichzelf en is authentiek. Denk aan het logo van The Rolling Stones of Adidas. Het is helemaal “jou” – of jouw bedrijf, natuurlijk.

Eenvoud

Eenvoud maakt het makkelijk om een logo te onthouden. Denk aan Philips of Shell. Iedereen herkent die logo’s van een kilometer afstand, bij wijze van spreken.  “Minder is meer” is vaak van toepassing, maar hiervan kan om goede redenen (vaak bepaald door wat voor bedrijf je hebt) natuurlijk worden afgeweken.

Geschikt

De uitstraling van je logo bepaalt voor een groot deel de geschiktheid ervan. Een logo voor een verffabrikant kan bijvoorbeeld erg kleurrijk en speels zijn, terwijl het logo van een officiële instantie over het algemeen strak en zakelijk is. Vergelijk het logo van Flexa met het logo van een officiële instantie zoals de Belastingdienst.

Veelzijdig

Stel je eens voor dat je een logo hebt laten ontwerpen in prachtige kleuren. Zodra jouw logo in zwart-wit wordt afgedrukt, verliest het logo aan kracht. Dit mag nooit gebeuren. Ongeacht de grootte, kleur of plaats (bijvoorbeeld op een auto of op drukwerk) moet het logo telkens hetzelfde effect overbrengen en mag het niet aan kwaliteit verliezen. Denk aan het logo van Nike of de panda van het Wereld Natuur Fonds.

Prijzen logo’s

Waarom kost het logo bij de ene ontwerper maar 75 euro en bij een ander misschien wel 1000? En dan zit daar nog een heel scala aan prijzen tussenin.

Het zit ‘m eigenlijk allemaal in de tijd die het kost om een professioneel logo te ontwerpen. Het ontwerpen van een logo is een vak op zich. Een professionele ontwerper probeert het imago en de identiteit van je bedrijf te vatten in het logo. Dat kost vele uren tijd. Ook wordt er daarbij natuurlijk gelet op bovenstaande punten, zodat je een topkwaliteit logo krijgt. Daarom vraagt FieDesign een hogere prijs dan een kennis die “wel even iets voor je in elkaar zet”.

De 75 euro logo’s. Hoe kan het voor die prijs? Hiervoor wordt een gekochte illustratie gebruikt, waar een ander kleurtje aan wordt gegeven, je bedrijfsnaam wordt erin gezet en klaar is kees. Goedkoop? Ja. Origineel, tijdloos of doeltreffend? Nee.

Een onprofessioneel logo geeft jouw bedrijf een amateuristische uitstraling. Een klant denkt dan al gauw dat jouw producten of diensten ook geen kwaliteit waarborgen. Kies daarom voor kwaliteit en maak een sterke eerste indruk met je professionele bedrijfslogo. FieDesign regelt dat voor je!

Wij ontwerpen een professioneel eenvoudig logo vanaf € 450,00. Daarvoor maken we 2 verschillende ontwerpen waaruit je kunt kiezen en kun je 2 keer een aanpassing laten doen aan je gekozen logo. Bijvoorbeeld een ander lettertype of kleur van een element. Natuurlijk hebben we tevoren uitgebreid besproken wat je wensen zijn, en daar zitten we meestal al voor 95% bij in de buurt na het eerste ontwerp.

Wil jij ook een professioneel logo voor een eerlijke prijs? FieDesign kan je daarbij helpen.

We ruilen gewoon mijn expertise en mijn tijd voor jouw geld, zodat jij je op andere aspecten van je onderneming kunt focussen en snel gebruik kunt maken van je nieuwe logo.

Zullen we daar eens over praten samen?

Vul dan het formulier hieronder in, dan maken we snel een afspraak.